UNITAS'30 2 KAMPIOEN

Ze hebben het geflikt! Unitas'30 2 is kampioen. 

In een beslissingswedstrijd werd afgerekend met concurrent Internos 2. Het werd 3-1 door doelpunten van Kawa en Marco Mohammadi. 

Unitas'30 2 begon wisselvallig aan het seizoen. In de eerste acht wedstrijden haalde de ploeg slechts dertien punten. Mooie en overtuigende winstpartijen (0-4 bij Zeelandia, 8-1 tegen Gastel) werden in die fase van de competitie afgewisseld met een aantal uitglijders (4-1 verlies bij Internos). Naarmate het seizoen vorderde verdween de grilligheid en werd Unitas'30 2 een geoliede machine. Erg knap, rekening houdend met het feit dat spelers van Unitas'30 2 steeds vaker aansloten bij Unitas'30 1 en coach Meindert nagenoeg iedere wedstrijd spelers van de A1 en zelfs de B1 heeft opgesteld. 

Een compliment waard, voor de gehele selectiegroep - bestaande uit Unitas'30 1, 2 en A1. 

Na de eerste periode zette Unitas'30 2 een reeks weg van elf wedstrijden waarin het 29 punten behaalde en een stevige basis legde in de strijd om het kampioenschap. 

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie beging Unitas'30 2 een misstap. Uit bij Rood Wit zat het niet mee en werd met 1-0 verloren. Internos won die dag overtuigend van Clinge en beide teams stonden, met nog twee wedstrijden te spelen, met een gelijk aantal punten op de bovenste plaats. Op de een-na-laatste speelronde won Unitas'30 2 van Zeelandia (3-1) en maakte Internos geen fout in Zundert (0-2). 

Zou het dan op de laatste dag gebeuren? Unitas'30 2 speelde uit bij Clinge, miste veel kansen, had het moeilijk, maar won. Het werd 2-4. Internos speelde gelijktijdig thuis tegen het stugge Gastel. Gastel kwam op 0-1, maar kon het niet volhouden en het werd 3-1 voor Internos. 

Unitas'30 2 en Internos 2 eindigden gelijk. Beide teams behaalden 48 punten. Het doelsaldo van Internos (64-21) was iets beter dan dat van Unitas'30 (65-24). De regels van de KNVB schrijven voor dat een beslissingswedstrijd noodzakelijk is om te bepalen wie kampioen is. En zo geschiedde. Op het sportpark van DSE werd dit Etten-Leurse onderonsje uitgevochten. 

In de eerste helft had Unitas'30 de wind in de rug en was het beter. In de tweede helft waren de rollen v.w.b. de wind omgedraaid. Doordat Internos daardoor wat meer ging aanvallen kwam er ruimte achter hun verdediging. Unitas'30 profiteerde hier goed van en kwam op 0-1 door een doelpunt van Kawa. Vervolgens liep het uit naar 0-3 door twee goals van Marco. In de laatste minuut deed Internos wat terug, wat te laat was. 

Na deze 1-3 overwinning keerde de ploeg terug naar de eigen kantine. De spelers en begeleiding ontroerden de supporters met enkele mooie, diepgaande toespraken en feestten nog tot in de late uurtjes. 

Jongens, proficiat!

 
Na een jaar voorbereiding was het weer zover: De traditionele voetbalquiz Unitas`30! Presentator Niels nam de aanwezige teams mee in… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers,   We merken de laatste tijd dat het bestaande parkeerprotocol niet zo serieus genomen wordt. Meer en meer… Meer >
 
www.unitas30.nl

paasei actie 2024

17 maart 2024
We zijn trots dat weer zoveel kinderen hun best hebben gedaan om paaseitjes te verkopen. Of je maar een paar of veel zakjes paaseitjes… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven