FANTASTISCH PAASWEEKEIND UNITAS'30 B1

Na vele voorbereidingen te hebben getroffen, kon Unitas’30 B1 op (Goede) Vrijdag 3 april 2015 vertrekken voor het Paasweekend naar Duitsland. De selectie bestond uit: Danni, Nick, Marnik, Piet, Rick de Jong, Fabian, Justin, Yusuf, Daan, Cas, Timo, Yanick en Rick v/d Corput en werd begeleid door trainers Sandor Wichers en Roger Lambregts aangevuld met Ron de Jong en Jordi Raaijmakers. Het idee om een weekend weg te gaan, ontstond bij Roger. Wat zou het toch leuk zijn om met ons team iets leuks te gaan doen, zei hij tegen Jordi. De voor de meeste Unitassers onder ons de grote onbekende. Waarom ga je niet naar Duitsland, net zoals wij 12 jaar geleden met de B-selectie van de grote concurrent van de overkant. Destijds georganiseerd door Jordi’s vader John Raaijmakers en tevens woonachtig in de regio Wassenberg. En zo geschiedde… Onze dank gaat uit naar de voortreffelijke organisatie van een fantastisch weekend. Hierbij een ‘korte’ impressie van het hele weekend.

Om half 4 werd iedereen verwacht op sportpark de Lage Banken, waardoor we rond de klok van kwart voor 4 konden vertrekken. Zonder te veel oponthoud maar wel met ontzettend veel geluid (BoomBox van Daan) arriveerden we klokslag half 6 op de plaats van bestemming. Hier werden we opgewacht door John Raaijmakers en Evelien (hoteleigenaresse Landhaus Effeld). Na de bekendmaking van de kamerindeling en het overhandigen van de sleutels kon het nu ‘echt’ gaan beginnen. Om 19u konden we aanschuiven voor het diner, waar allereerst John met een mooi presentje gemaakt door Sandor namens de spelers en staf werd bedankt voor zijn inspanningen. De schnitzels met pepersaus gingen er bij iedereen goed in, hetgeen later op de avond zorgde voor een ontzettende dorst. 
Na het diner had iedereen heel even de tijd om uit te buiken, maar stond er kort daarna de ‘VoetbalQuiz’ van Jordi op het programma. Zijn vele voorbereidingen kon echter niet beletten dat Sandor en Roger met de gouden medailles ervandoor gingen. En nee, het was geen doorgestoken kaart! Op de tweede plaats eindigden Fabian en Marnik en op de derde plaats Cas en Timo. Daarna was er ruimte voor eigen vermaak, waardoor de playstations uit de tas kwamen en werden aangesloten op de kamers van Piet&Yanick en Marnik&Rick C. Beneden in de bar kreeg Evelien de schrik van haar leven, toen er twee enorme dartstellages binnengebracht werden. Helaas was er maar ruimte voor het opzetten van één ervan en kon er beneden in de bar worden gedart. Na een gezellig toernooitje darten, moest er wel worden gedacht aan de volgende dag. Op tijd naar bed dus!?

De volgende ochtend begon vroeg. De wekkers op kamer 22 en 23 gingen al om 7uur. Om 8uur werd iedereen namelijk verwacht op de kamer van Sandor en Ron om de kleding in ontvangst te nemen. Onze dank gaat uit naar Jos Rampaart, die de uniforme kledinglijn van Unitas voor ons beschikbaar had gesteld. Om kwart over 8 kon er worden aangevallen voor de Duitse ‘frühstück’ en werd er al gespeculeerd over het programma. Wat gaan we doen? Hoelaat gaan we weg? Toch geen bosloop in de regen hè? Zelfs voor de overgekomen Leon de Bruijn en Ton v/d Corput, die het hotel in één rechte lijn wisten te vinden was dit ook nog één groot vraagteken.
Om kwart over 9 iedereen einsteigen und abfahren naar golfclub Rothenbach. Huh geen bosloop? Nee een golfclinic, waar de meeste van ons voor het eerst kennismaakten met het golfspel. Sommige hadden er ook aanleg voor, hetgeen op termijn nog wel eens van pas zou kunnen komen! Eerst afslaan op de overdekte driving range en vervolgens nog een half uurtje putten op de green. Het slechte weer had er wel voor gezorgd dat de immers goed wisselende Sandor, het wisselen van zijn jas iets minder geconcentreerd deed. Hierdoor was zijn auto op slot gegaan met de sleutels er nog in. Dit was overigens het enige minpuntje op een geweldig verlopen weekend. Om half 12 kon er in het clubhuis worden genoten van een sportlunch, omdat om 13:00u FC Wegberg-Beeck B1 op ons stond te wachten voor een oefenwedstrijd. 

Aangekomen op het sportpark was Wegberg al bezig aan de warming-up. Normaal gesproken bestaat hun selectie uit 24 spelers en komen ze uit in de hoogste regionale klasse, waaronder tegen profclubs zoals Alemannia Aachen en 1FC Köln. Niet zomaar een tegenstander dus. De vaste stamgasten van Landhaus Effeld vertelden ons dat we geen schijn van kans zouden maken. Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigden we de gesponsorde bidons namens het bestuur van Unitas, waarvoor dank!
Het vaantje met de daarbij behorende jubileumboeken lagen echter nog in de auto van Sandor. Dit zou later wel goedkomen. Jordi ging vlaggen, waardoor fotograaf Ron de actiefoto’s kon maken.
De eerste twintig minuten was het aftasten en was er te veel respect voor de tegenstander, waardoor Wegberg het meeste balbezit had en er af en toe gevaarlijk uit kon komen. Na de 1-0 werd de draad enigszins opgepakt. Vooral Cas kon aan de rechterkant een aantal keer doorkomen, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Het dichtstbij een doelpunt was Rick C die door een goede interceptie knap van een meter of 20 op doel kon schieten. Met een uiterste krachtsinspanning kon de keeper de bal nog net naast tikken. De wetten van het voetbal gelden helaas ook in Duitsland, want kort hierna werd het net voor rust 2-0. In de tweede helft werden de keepers gewisseld en kwam Nick in de plaats van Piet. 
In de tweede helft werd goed uit de startblokken gekomen, want door een terugspeelbal die door de keeper van Wegberg werd gepakt, kregen we een vrije trap in de zestienmeter. Dit buitenkansje werd benut door Yusuf 2-1! Het spel ging hierna op en neer, waar beide ploegen aanspraak maakten om te scoren. De linksbackpositie hadden we deze keer dubbel bezet, want Danni ruilde zijn keepershandschoenen in om de laatste 20 minuten op die positie zijn veldspel tentoon te stellen. Hij maakte een foutloos debuut maar kon niet voorkomen dat Wegberg 3-1 en vervolgens 4-1 maakte. Het sluitstuk en de mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Rick J, die op aangeven van Fabian de bal uit de lucht plukte en verwoestend uithaalde. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 4-2. Al bij al een terechte uitslag in een uiterst sportief verlopen wedstrijd. 
Nadat iedereen was gedoucht gingen we even terug naar ons hotel. Na een korte rustpauze kon vervolgens worden begonnen aan het avondprogramma. Zoals al eerder vermeld kon de golfclinic nog wel eens van pas komen! De auto’s startten weer terug naar Nederland niet om naar huis te gaan, maar de reis ging naar Reuver. Bij het Golfdome aldaar werden we opgewacht door Edward met z’n gouden tip. In 5 flights kon zo iedereen in de praktijk brengen wat er diezelfde ochtend was geleerd op 18 holes par 3. De talenten van iedereen kwamen zo bovendrijven en net voor het donker werd, was iedereen binnen om aan te schuiven voor het gourmetten. Tijdens het eten kwam de teamspirit op gang en werd er veel om en met iedereen gelachen. Vooral het duo Geer en Goor alias Nick en Simon a.k.a Sint en Piet ook wel bekend onder de naam Jut en Jul bracht menigeen aan het lachen met de citaten.

- Kapot warm in de sauna met -30
- Er zit water in m’n pannetje (boter in een gourmetpannetje)
- Wanneer is m’n vlees goed? Als het van binnen zwart is!
- Wat is dit voor saus? Antwoord: knoflooksaus Nee ouwe, dit is zure saus!
- Hoe gaat het vuur uit?
- Jij bent echt een NO-Lifer

Na genoten te hebben van de maaltijd konden we wegmisbruikers weer terugkeren naar het hotel. Voor degene die er nog zin en energie voor hadden werd er nog een potje darts gespeeld. Bijna iedereen sloot zich aan bij de SDC55/55 (Sandors Dart Competition dubbel 5 dubbel 5) en werd het spelletje halveren gespeeld. De andere zochten de playstation weer op of gingen in de jacuzzi of sauna (kapot warm). Om half 3 sloot de bar en ging iedereen naar de kamers om te slapen. Van slapen is er niet veel van gekomen, zo hoorden we de volgende ochtend. Maar van slaapgebrek was nog weinig te merken, want iedereen was op tijd voor het paasontbijt, behalve Marnik uiteraard, want die was wel vaker te laat. Sandor ging even snel op en neer om z’n reservesleutel in Etten-Leur op te halen. De rest ging een processietocht wandelen door Effeld. Onder leiding van huisfotograaf Ron, die alle bijzondere plekken van het dorp wist aan te wijzen en verkeersregelaars Yusuf en Daan werd het wandeltochtje ook een groot succes. Justin kon in de speeltuin nog even z’n leven op het spel zetten in de schommel. Na een uurtje wandelen waren we nog steeds niet verdwaald en kwamen we terug bij het hotel, waar vervolgens voor de afsluitende lunch eerst de kleding werd ingezameld. 
Sandor arriveerde iets over 1uur weer terug, zodat we gezamenlijk aan ons laatste deel in Duitsland konden beginnen. De Duitse curryworsten bleken ook een succes, zelfs veelvraat Piet had eindelijk z’n bord bijna leeggegeten. Om half 4 keerden we weer huiswaarts. In de auto’s was het minder druk dan we gewend waren. De meeste lagen namelijk nog voor de Nederlandse grens al te slapen in de auto. Om 5uur kwamen we dan ook weer veilig aan op ons sportpark. Nadat iedereen was bedankt werd er voor kort afscheid genomen van elkaar, want maandag 2e paasdag stond al weer een belangrijke competitiewedstrijd tegen Halsteren B1 op het programma.
Om 11uur de volgende dag verzamelden we ons weer. Zoals Danni met FIFA-termen uit de hoek kwam met teamgeest +3, zo straalden iedereen dit ook uit. Een scherpe warming-up met 15 fitte spelers, bleek iedereen er heel veel zin en vertrouwen in te hebben. Ook de spelers die niet mee geweest waren naar Duitsland.
De volgende 11 startten in de basis tegen Halsteren. 
Danni
Morteza, Walid (’50 Julian), Amaar, Daan
Fabian (’52 Mert), Marnik, Justin, Yusuf (’60 Nick)
Rick J en Cas
Vanaf de eerste minuut bleek wel wie de baas was op het veld. Er stond een collectief die maar voor één ding speelde en dat was de winst. Het spel speelde zich alleen maar af op de helft van Halsteren. Justin zorgde al vroeg voor de 1-0. Na een paar gemiste kansen werd er gewoon met perfect combinatiespel en een goede dosis overtuigingskracht door gevoetbald, waardoor de tegenstander geen enkel moment in de wedstrijd kon komen. Verdedigend stond het als een huis en werd niks weggegeven. Nog voor de rust was de eerste set al binnen en liet het scorebord 6-0 aantekenen. De doelpunten kwamen van Rick J (2x), Justin (2x) en Fabian (2x). 
In de kleedkamer waren er alleen maar lachende gezichten. Het collectief had laten zien waartoe Unitas’30 B1 in staat is. Het publiek werd in de tweede helft nog getrakteerd op 4 doelpunten. Helaas 1 voor de tegenstander, maar ook nog 1 van Justin, Rick J en Mert. Zo kopieerde we Real Madrid die de dag ervoor dezelfde uitslag liet aantekenen. Eindstand 9-1! Wat een uitslag!

Na een vreugde uitbarsting in de kleedkamer inclusief muziek stond er voor iedereen nog drinken en minisnacks klaar in de kantine. Het was de kers op de taart van een geweldig weekend. Jullie waren fantastisch! Voor iedereen die heeft meegewerkt aan dit onvergetelijke Paasweekend ontzettend bedankt. Wij kijken er met enorm veel plezier op terug! 

Spelers en staf Unitas’30 B1




 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven