UNITAS'30 1 PAKT PUNT IN HOEVEN

Vandaag stond de voor Unitas'30 1 lastige uitwedstrijd tegen nummer 4 Hoeven 1 op het programma. In de eerste ontmoeting van dit seizoen, op 2 november 2014, speelden beide teams met 2-2 gelijk. Ook dit keer werden de punten eerlijk verdeeld, nu werd het 0-0.

Unitas'30 moest het vandaag stellen zonder sterkhouders als Gino Spahic, Tom Croes en Wesley Heijnen die alledrie in de zoekenboeg zijn beland. In de eerste twintig minuten ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Unitas'30 had wel meer balbezit, maar Hoeven kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. In het eerste bedrijf vielen verder weinig hoogtepunten te noteren. Een doelpunt van Jordy Bollaart (mooie omhaal uit een scrimmage) werd helaas, maar terecht, afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust begon Unitas'30 sterk. Hoeven kwam in de 55e minuut met tien man te staan, na een tweede gele kaart. Unitas'30 was in die fase heer en meester en kreeg kansen om afstand te nemen van de thuisploeg. Helaas werd een op het oog loepzuiver doelpunt van Jordy Bollaart afgekeurd, op advies van de grensrechter. Buitenspel was het signaal, wat werd overgenomen door de scheidsrechter. Unitas'30 ging harder op zoek naar de openingsgoal, maar was niet scherp in de eindfase. De grootste kans was nog voor Marvin Wijngaards, die mooi vrij werd gespeeld door Jordy Bollaart. Oog in oog met de Hoevense doelman schoot Wijngaards helaas in de handen van de keeper.

Na een tweede gele kaart van Reardon, kwam de wedstrijd weer redelijk in balans en kregen beide teams nog enkele prima mogelijkheden om te scoren.

Doelpunten vielen er niet meer en zo eindigde Hoeven - Unitas'30 weer eens in een gelijkspel. Het derde gelijkspel, in de laatste vier duels.

Meevaller in deze speelronde was natuurlijk wel de nederlaag van koploper Alliance, dat bij SC Kruisland met 3-1 verloor. Unitas'30 is nu koploper met 40 punten uit 19 duels. Alliance volgt, met een gelijk aantal punten maar een wedstrijd meer. Rood Wit staat er het beste voor met 39 punten uit 18 duels.

Volgende week speelt Unitas'30 1 thuis tegen RCS. Tot dan!

Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >

Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >

Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >