UNITAS'30 WINT ROOD DUEL VAN TERNEUZEN

Unitas'30 won op deze zomerse zondagmiddag afgetekend van VV Terneuzen. Op het eigen Sportpark De Lage Banken werd het liefst 6-0 en doet het goede zaken in de strijd om de bovenste plaatsen.

Al na tien minuten kwam de 1-0 op het scorebord te staan. Tom Croes strafte een onoplettendheid in de Zeeuwse verdediging genadeloos af en zorgde voor de openingstreffer. Op dat moment hadden de gasten al drie gele kaarten op hun naam staan, waarna in de twintigste minuut zelfs een rode kaart viel. Nieuweling Aaron de Witte zette een te late tackle in waarna de rode kaart werd getoond door scheidsrechter Elbersen.

Tien minuten voor rust moest Terneuzen zelfs met nog een man minder verder. Een andere nieuweling - Terneuzen trok in de winterstop een handvol nieuwe spelers aan -, Niels Burm, ging stom in de fout. Nadat hij al eerder al een gele prent kreeg, dacht Burm met een zgn. 'hand van God' te kunnen scoren. De arbiter stond echter goed opgesteld en trok de gele kaart, Burms tweede, en de gasten moesten met negen man verder.

Uiteraard had Unitas'30 in de eerste helft een veldoverwicht ten opzichte van de tegenstander, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Na de rust was alles anders. Binnen vijf minuten in de tweede helft stond het al 3-0. De 2-0 kwam op naam van Gianni Tiebosch, waarna Jordy Bollaart de wedstrijd besliste op aangeven van Kawa Mohamadi.

De wedstrijd was gespeeld. Unitas'30 scoorde nog drie keer, waar het waarschijnlijk zelfs met dubbele cijfers had kunnen winnen. Jordy Bollaart scoorde zijn 15e competitietreffer van het seizoen, Matthijs Broos en debutant Illias Ben Omar scoorden de 5 en 6-0.

Al met al een goede overwinning, ook zonder steunpilaren Eddie van Vugt (geschorst) en Gino Spahic (geblesseerd). Ook de resultaten van de concurrenten zijn dit weekend in het voordeel van Unitas'30. Internos hield koploper Alliance in eigen huis op een gelijkspel (3-3). De grootste verassing kwam uit Sint-Willebrord waar Rood Wit haar eerste nederlaag leed sinds oktober 2014. BSC won bij Rood Wit met 1-3 en doet zodoende ook nog altijd mee om de prijzen.

Volgende week zondag weer een thuiswedstrijd, een belangrijke. Koploper Alliance komt dan op bezoek bij Unitas'30.

Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >

Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >

Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >