UNITAS'30 1 BOEKT KNAPPE OVERWINNING IN TERNEUZEN

Unitas'30 heeft zich steviger genesteld in de top van 3A. In Terneuzen, op sportpark De Vliegende Hollander (niet te verwarren met de attractie in een bekend Brabants pretpark), was de ploeg van Peter Remie te sterk voor de gastheren. Mede dankzij een sterke tweede helft won Unitas'30 met 1-3.

Terneuzen, sinds 1999 actief in de 2e klasse of hoger en vorig seizoen gedegradeerd naar 3A, was dit seizoen thuis nog ongeslagen. Tegen Unitas'30 had Terneuzen weinig in te brengen. De ploeg stond kwam al na twintig minuten met 1-0 achter, door een eigen doelpunt uit een hoekschop. In die fase was de voorsprong volkomen terecht. Unitas'30 had meer balbezit en kwam regelmatig dreigend door. Tijdens het tweede deel van de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht. Terneuzen kwam een aantal keer in de buurt van de vijandelijke zestien, waarbij doelman Roy Janssens nog een fraaie redding in huis had op een afstandsschot wat richting de kruising ging.

In de rust bleef aanvoerder Eddie van Vugt licht aangeslagen achter in de kleedkamer en werd vervangen door Stefan Wiegerink. Terneuzen ging op zoek naar de gelijkmaker, wat logischerwijs voor Unitas'30 meer ruimte opleverde in aanvallend opzicht. In de 60e minuut kwam Unitas'30 op 0-2. Een fraaie aanval belandde bij Gianni Tiebosch die na een mooie actie Matthijs Broos alleen voor de keeper zette. Matthijs, die in de eerste helft een soortgelijke kans niet kon benutten, was koelbloedig en schoof de bal in de verre hoek.

Terneuzen leek vanaf dit moment overlopen te worden, maar de Zeeuwen rechtten hun rug, kwamen rond de 70e minuut op 1-2 en kregen zelfs nog een mooie kans op de gelijkmaker. De kopbal van spits Kiran ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Unitas'30 herpakte zich in het laatste kwartier en trok de overwinning over de streep met een fraaie uitval waarbij de rollen omgedraaid waren ten opzichte van de 1-2. Matthijs Broos brak door via de rechterkant, gaf hard en laag voor waarna Gianni Tiebosch keurig afrondde.

Omdat Hoeven gelijkspeelde tegen RCS, neemt Unitas'30 nu de tweede plaats over van Hoeven. Volgende week zondag ontmoeten beide ploegen elkaar op Sportpark De Lage Banken.

Unitas'30 2 kwam in Hulst niet verder dan een 1-1 gelijkspel, wat een klein mirakel genoemd mag worden. In de eerste helft was Unitas'30 heer en meester en kreeg een handjevol opgelegde kansen om riant op voorsprong te komen. Alleen Kawa Mohammadi wist te scoren waardoor de rust met een 0-1 voorsprong werd bereikt. Ook in de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht, hoewel de thuisploeg wat meer aandrong. Van een fout in de opbouw van Unitas'30 werd optimaal geprofiteerd en thuisploeg kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Unitas'30 kon het tij helaas niet meer keren en keerde met een punt huiswaarts. Zuur, aangezien ook koploper Internos punten verspeelde.

Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >

Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >

Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >