TERUG- EN VOORUITBLIK UNITAS'30 1

Nadat Unitas’30 Zondag 1 afgelopen seizoen promotie op een haar na heeft gemist, zal het zich vanaf nu weer richten op het volgende seizoen.  Onder leiding van Peter Remie starten de mannen over drie weken al met hun voorbereiding. Zondag 27 juli staat de eerste training op het programma. Van 10 t/m 19 augustus staan er vier oefenwedstrijden op het programma. Allemaal terug te vinden in het programma van Zondag 1. 
 
Lees hieronder een korte terugblik van de laatste weken van de maand juni en een vooruitblik met trainers, spelers en bestuursleden. 
 
Zondagavond 15 juni om 23.59 uur eindigde de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal.
 
Al in een vroeg stadium legde Unitas'30 haar nieuwe hoofdtrainer vast. Kort voor de kerstdagen in 2013 werd bekend dat Peter Remie de nieuwe hoofdtrainer zou worden en dat Meindert Dijkstra trainer zou worden van Unitas'30 2. 
 
Van de spelersgroep zijn vijf spelers vertrokken, en zeker niet de minsten. Doelman Jacco Stols vertrekt naar hoofdklasser DOSKO, waar oud-Unitas'30 trainer Peter Sweres voor de groep staat. Bunyamin Karahan verhuist naar Hellevoetsluis en gaat daar ook voetballen. Lars Rampaart maakt een interne transfer naar Zaterdag 1, Imre Timmerman gaat bij VVR spelen en topscorer Joris van de Lande gaat bij eersteklasser Roosendaal aan de slag. 
 
Hier tegenover staat de komst van zes nieuwe spelers. Als doelman komt Roy Janssens terug na een kort avontuur bij Nuenen. Jimmy Baks en Tommy Croes komen over van Baronie. Baks (ex-Jong NAC Breda) en Croes zijn jong, hebben reeds ervaring in de Hoofdklasse en zijn breed inzetbaar op het middenveld. Stefan Wiegerink komt over van TSC en speelde liefst 13 jaar bij Willem II. Arjan Braat komt over van Rood Wit en is een oude bekende. Arjan kwam in de jeugd uit voor Unitas'30 en vertrok naar JVOZ. Ook Ilias Ben Omar is een product uit de eigen jeugdopleiding. Na wat omzwervingen in het futsal komt hij nu over van Rimboe. 
 
Vanuit de eigen jeugd stromen vijf spelers door naar de selectie. Melvin Wagtmans (keeper), Sven Goetstouwers, Mahir Karakus, Gianni Tiebosch en Tobias Vermeulen komen over uit de A1. Ferdi Barendse, afgelopen seizoen spelend in de B1 en reeds enkele keren zijn opwachting gemaakt in Zondag 1, zal in de voorbereiding aansluiten bij de selectie. 
 
Unitas'30 Zondag 1 is komend seizoen wederom te bewonderen in 3A. Vanuit vorig seizoen zijn er zeven ploegen overgebleven in 3A, naast Unitas'30 zijn dat: Alliance, Hoeven, Internos, Philippine, Rood Wit en SC Kruisland. Vanuit 2E zijn er drie ploegen gedegradeerd naar 3A: BSC, RCS en Terneuzen. Er zijn vier promovendi, te weten Breskens, Clinge en Ria W (allen uit 4A) en FC Bergen (4B).
 
Trainer Peter Remie is blij dat de derby tegen Internos in stand is gebleven.  “Persoonlijk had ik liever gehoopt ingedeeld te worden in 3B, in verband met de langere reistijden in 3A. Voordeel van 3A daarentegen is dat de meeste ploegen wel bekenden zijn.”
 
De ploegen die vorig seizoen ook in 3A stonden zijn inmiddels door en door bekend voor elkaar, hoewel het altijd afwachten is wat de verschillende transfers teweeg brengen. Zo verliest Alliance enkele spelers aan SC Kruisland, maar daar staan een aantal versterkingen uit onder andere de Belgische competities tegenover. Hoeven verraste met het terug halen van Jim Franssen, die afgelopen seizoenen in de spits stond bij Internos en Halsteren. Internos verliest behalve Jim Franssen nog enkele sterkhouders. Onder andere Alex van Eekelen, Erik Nijssen en Maikel Mol vertrekken bij onze buren uit Etten. Dit gat wordt grotendeels opgevuld met spelers die overkomen uit de eigen jeugd. Philippine, dat zich vorig seizoen ontplooide als de meest scorende ploeg van 3A (74 goals), verloor slechts één speler en haalt daar enkele spelers voor terug. Bij Rood Wit weinig veranderingen. Oud-Unitasser Maurice Nagtzaam komt over van Dinteloord. Bij SC Kruisland alleen maar nieuwe gezichten en zo op het eerste oog allemaal versterkingen. BSC haalt Maikel Ubbink en Ricardo Mannie terug van hoofdklasser DOSKO en houdt de ploeg redelijk in tact. Bij RCS een behoorlijk verloop. Liefst twaalf spelers zoeken hun heil elders. Hier staan wel enkele nieuwe spelers tegenover, maar het is niet duidelijk wat hiervan verwacht mag worden. Voor Terneuzen geldt min of meer hetzelfde, dat enkele belangrijke spelers ziet vertrekken en vooral jonge nieuwe spelers mag begroeten. Breskens, dat afgelopen seizoen ten koste van Victoria’03 promoveerde naar de 3e klasse, wisselt wat spelers uit met andere Zeeuwse clubs. Clinge, afgelopen seizoen oppermachtig kampioen in 4A, houdt zich rustig en ziet slechts één speler vertrekken. RIA W bungelt al een aantal seizoenen tussen de 4e en 3e klasse en richt zich nu op een definitief verblijf in de 3e klasse. Ook bij deze club een behoorlijk verloop met andere Zeeuwse clubs. 
 
Corné de Jong, de nieuwe Hoofd Voetbalzaken is redelijk bekend met de Zeeuwse ploegen. “De verwachtingen richting Unitas’30 zullen hoog zijn, daar we afgelopen seizoen net naast promotie hebben gegrepen. Het is met de vele degradanten en promovendi afwachten hoe die teams hiermee omgaan. Ook binnen ons eigen team is natuurlijk het een en ander veranderd, nieuwe trainers, wat spelerswisselingen. Het is belangrijk om de eerste wedstrijden zonder al te veel kleerscheuren door te komen. Hopelijk hebben onze jongens dit seizoen wel de langste adem.” 
 
Speler Eddie van Vugt is, net als zijn trainer, blij dat de Etten-Leurse derby tussen Internos en Unitas’30 ook volgend seizoen weer gespeeld wordt. Hij zegt: “Helaas is het aantal derby’s omlaag gegaan doordat er zes Zeeuwse ploegen bij zijn gekomen. De mooiste derby is gelukkig wel gebleven!”. Met zeven nieuwe, relatief onbekende, ploegen is het niveau van 3A moeilijk in te schatten. “Hopelijk krijgt Unitas’30 weer de kans om voor de bovenste plaats mee te strijden, nu met een mooier einde”, besluit Van Vugt zijn betoog. 
 
 


 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
Terug naar boven