C1, D1 en E1 zetten Unitas’30 op de kaart in de Drenthe Cup

www.unitas30.nl
Tijdens het pinksterweekend 2014 heeft Unitas’30 met drie teams deelgenomen aan de Drenthe Cup. De Drenthe Cup werd dit jaar voor de 28e keer met succes georganiseerd door de Meppelse verenigingen MSC en Alcides en SVN’69 uit Nijeveen. Unitas’30 C1 en D1 behaalden beide de finales binnen hun leeftijdscategorieën, welke met minimale verschillen (resp. 1-0 en 2-1) werden verloren. De jongste deelnemers, E1, deden het ook heel goed en werden vierde van de zestien. Van alledrie de teams een enorm knappe prestatie op dit sterk bezette toernooi met liefst 116 teams afkomstig uit zes verschillende landen. 


Vrijdag 6 juni werd iedereen om 13:30u verwacht op ons eigen sportpark. De tassen en alle overige benodigdheden werden in de bus geladen, waarna we om 14:00u vertrokken. We hadden de bus voorzien van gloednieuwe magneetstickers van Unitas’30 waardoor we voor iedereen herkenbaar waren. Omstreeks 17:00u arriveerden we in Meppel waarna we tot 18:00u moesten wachten tot onze accommodatie beschikbaar was. We sliepen net als vorig jaar in gymzaal De Aanloop, het voelde bijna als thuis. De wachttijd werd gedood met een bal, wat zijn de jongens toch makkelijk bezig te houden. Nadat iedereen zijn slaapplek had geïnstalleerd liepen we naar sporthal Het Vledder waar we konden aanschuiven voor het avondeten. Na het eten moesten we ons melden in het stadscentrum waar de officiële opening van het toernooi plaats vond. De volksliederen werden gespeeld en met een ijsje in de hand liepen we rond 22:00u naar De Aanloop. De begeleiding was eensgezind en hoopvol: iedereen op tijd naar bed, zodat we zaterdag fit aan de aftrap konden verschijnen. Natuurlijk hield iedereen zich hieraan en ging alle jongens op tijd slapen …
 

Met slechts een paar uurtjes slaap achter de rug ging om 7:00u de wekker. Hoewel alledrie de teams pas om 10:45u hun eerste wedstrijden moesten spelen, was het zaak om op tijd en rustig te ontbijten en op ons gemakje naar Sportpark Ezinge te vertrekken. Om 9:30u werden we bij Het Vledder opgehaald door een touringbus zodat we op tijd op het sportpark waren. Aangekomen op het sportpark zetten we onze tent op in de schaduw, alle tassen werden daar neergezet en de teams waaierden uit over het sportpark. C1 speelde op veld 2, D1 op veld 8 en E1 op veld 5B.C1 en E1 begonnen ijzersterk aan het toernooi. C1 won met 6-0 van het Franse ASCG en de E1 won met 5-2 van Noord-Hollandse Graveland E1. D1 begon meteen tegen topfavoriet FC Lisse D1 en verloor kansloos met 0-4.

De twee wedstrijd speelde E1 eerder dan de andere twee teams en wat voor een wedstrijd. Tegen Braunschweiger SC, dat de eerste wedstrijd met 4-1 won, werd het liefst 10-0 voor Unitas’30. Na de wedstrijd snel naar de andere teams om te kijken hoe zij het er vanaf brachten. D1 evenaarde bijna het resultaat van E1, ook tegen Braunschweiger SC, het werd 8-0. C1 wist wederom zes keer te scoren, maar kreeg nu ook tegengoals, het werd 6-2 tegen het Duitse SG Elmenhorst/Möhnsen.

De derde en laatste ronde van deze zaterdag begon wederom met E1. Onder toeziend oog van de jongens van D1 en C1 begon E1 niet zo goed, maar wist het uiteindelijk met 7-1 te winnen van het Overijsselse Steenwijkerwold E1. D1 moest de laatste wedstrijd tegen SVN’69 winnen om zich te plaatsen voor de winnaarsgroep. Dat deden ze, het werd 6-0. C1 was al geplaatst maar moest wel winnen om eerste te worden in de poule. Tegen wederom een Duitse tegenstander, TuS Germania Hackenbroich, werd het 1-0.

Ondanks de hele geringe nachtrust waren de prestaties van de Unitassers erg goed. E1 en C1 plaatsten zich als groepswinnaar voor de winnaarsgroep, D1 deed dit door tweede te worden achter het ongeslagen FC Lisse D1.

Aan het einde van de middag werden weer opgehaald door de bus die ons terugbracht naar De Aanloop. Nadat iedereen gedoucht was konden we gaan eten en daarna door naar onze avondactiviteiten. De jongens van de E1 en D1 gingen zwemmen, de mannen van de C1 gingen met hun begeleiding de stad in. Deze avond werd rond 22:00u afgesloten, waarna iedereen dit keer wel ‘op tijd’ op bed lag. De andere ochtend zou de wekker immers om 6:45u gaan aangezien D1 al om 9:35u moest spelen.

De volgende ochtend wederom hetzelfde ritueel: ontbijten en met de bus naar het sportpark. Tent opslaan, tassen dumpen en naar het veld. D1 ving de dag aan met een wedstrijd tegen Alcides D1, dat het thuisvoordeel had. D1 speelde een ijzersterke eerste helft, maar wist uiteindelijk in de tweede helft te scoren. Het werd 1-0 en D1 was de eerste ploeg die zich plaatste voor de halve finale. Om 10:45u speelden C1 en E1 tegelijkertijd. C1 speelde met 0-0 gelijk tegen, wederom, een Duitse ploeg. SCW Liemke bood voldoende tegenstand, maar bezweek in de strafschoppenreeks. E1 speelde tegen SG Elmenhorst/Möhnsen en won eenvoudig met 2-0.


De onderlinge verschillen werden kleiner en de tegenstanders sterker. De begeleiding merkte ook dat de jongens langzaam wat energie verloren. In de tussenuurtjes werd minder gespeeld, minder gevoetbald, de jongens hielden wat meer hun gemak om de batterijtjes weer op te laden voor de halve finales.

E1 mocht als eerste aan de bak, om 13:05u tegen thuisploeg MSC. We hadden MSC al zien voetballen en dat ploegje maakte wel een sterke indruk op ons. Al na vijf seconden kwamen we met 0-1 achter. Hoewel we in het resterende half uur nog voldoende kansen kregen en het geluk echt niet aan onze kant hadden, scoorde MSC nog wel. Het werd 0-2 en E1 kon zich opmaken voor een wedstrijd om de derde en vierde plaats. Toen was D1 aan de beurt. Tegen het Noord-Hollandse Zaanlandia D1 had Unitas’30 lange tijd moeite om openingen te vinden. Uiteindelijk werd het 2-1 voor onze D1 en plaatste het zich voor de finale. C1 herhaalde dit kunstje en ook het kunstje van de strafschoppen, dit keer tegen het Tsjechische SK Treboradice. Emiel van Es was uiteindelijk de held van de wedstrijd door drie strafschoppen te stoppen.

Om 14:50u moest E1 aan de bak voor hun laatste wedstrijd en de pijp was duidelijk leeg. Hoewel E1 knallend uit de startblokken kwam was thuisploeg Alcides E1 een stuk fitter en meer geconcentreerd en uiteindelijk met 4-3 te sterk. Een mooie vierde plaats, van de zestien ploegen, is echter een hele goede prestatie.

Vervolgens was het de beurt aan D1, dat op het hoofdveld van MSC, onder luid gejuich van beide supportersgroepen aantrad tegen oude bekende FC Lisse D1. Het was een enorm spannende wedstrijd waarin werkelijk alles in zat. In de eerste helft leek FC Lisse uit een strafschop op voorsprong te komen. Sven de Jong stopte de inzet waarna de rebound met de hand werd aangenomen en benut. De arbiter was echter kordaat en keurde de goal af. Uit de tegenaanval kreeg Unitas’30 een strafschop welke werd benut door Desmond Nagtzaam. Unitas’30 stond onder grote druk en bezweek uiteindelijk diep in de tweede helft. Binnen een tijdsbestek van twee minuten scoorde FC Lisse twee keer en legde het beslag op de eerste plaats van het toernooi. D1 heeft het echter formidabel gedaan en presteerde enorm knap met de tweede plaats van de zestien deelnemende teams.

Hierna haastte alles wat Unitas’30 was zich naar het hoofdveld van Alcides, waar de C1 de finale speelde tegen wederom een Duitse ploeg. JSG Elbdeich was de tegenstander. Ook deze wedstrijd leek op strafschoppen af te stevenen, iets waar de C1 veel vertrouwen in had. Kort voor tijd scoorde de Duitse ploeg echter, waarna Unitas’30 niet meer bij machte was om deze achterstand te herstellen. Ook voor C1 geldt dat het een geweldige prestatie heeft neergezet. Temeer als je je realiseert dat het team met verschillende blessures kampte.

Na de finale konden we al snel met de bus naar onze accommodatie waar we ons konden opfrissen. We gingen met z’n allen naar het stadscentrum waar de huldiging en prijsuitreiking werd gehouden. Een groot aantal ouders waren ook op het plein en het was nog lang erg gezellig.


Deze avond sliep iedereen (wel) voor 24:00u, een knappe prestatie. De andere ochtend stonden we al om 7:00u op. Na het laatst ontbijt in Het Vledder vertrokken we om 10:00u met de bus naar Etten-Leur. Rond 12:30u kwamen we aan bij Unitas’30 waar alle ouders met Annie en Ria van de kantine stonden te wachten.

We kunnen oprecht terug kijken op een uiterst geslaagd weekend. Buiten de prima resultaten was de sfeer onderling super. De weersomstandigheden waren goed, de organisatie van het toernooi was prima, enz. enz. Ook vanuit Unitas’30 was de support geweldig. Annie en Ria worden hartstikke bedankt voor het beschikbaar stellen van lunchpakketjes voor alle spelers. Ton Verwijmeren wordt gedankt voor de heerlijke mandarijntjes. We bedanken Jos Rampaart en Peter Tiebosch voor het voorbereiden van de kleding en overige materialen.

Daarnaast was deelname aan dit toernooi ons nooit gelukt zonder de hulp van enkele sponsoren.


0
 
 


 
Na een jaar voorbereiding was het weer zover: De traditionele voetbalquiz Unitas`30! Presentator Niels nam de aanwezige teams mee in… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers,   We merken de laatste tijd dat het bestaande parkeerprotocol niet zo serieus genomen wordt. Meer en meer… Meer >
 
www.unitas30.nl

paasei actie 2024

17 maart 2024
We zijn trots dat weer zoveel kinderen hun best hebben gedaan om paaseitjes te verkopen. Of je maar een paar of veel zakjes paaseitjes… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven