VOORUITBLIK UNITAS'30 1 / 3E KLASSE A

Unitas'30 Zondag 1 is net als afgelopen seizoen ingedeeld in de 3e Klasse A. Zeelandia-Middelburg en MOC'17 zijn gepromoveerd; METO, Jong Ambon en SC Gastel zijn gedegradeerd. Rood Wit, Internos, Cluzona, HVV'24, Virtus en Victoria'03 zijn ook dit jaar weer tegenstander in de competitie. In dit artikel worden de tegenstanders uitgelicht en geeft de Technische Commissie een reactie op de competitieindeling.



Op 15 juni jongstleden eindigde de mogelijkheid voor spelers om van club te wisselen. Tijd dus voor de TC om op 16 juni de balans op te maken, wie is er weg gegaan en welke nieuwe spelers voetballen volgend jaar bij Unitas'30 in de selectie van Zondag 1 en 2. Hoofd van de TC, Wilfred Benning, geeft hieronder een korte presentatie van de mutaties.

"Roy Janssens heeft Unitas'30 verlaten en gaat spelen voor Nuenen (Zondag Hoofdklasse B), Kevin Goutziers is gestopt met voetballen, Simon Hanemaaijer en Robbert Barendse gaan voetballen in de Zaterdag 1, Tim Staaltjens, Jeffrey Hanemaaijer en Richard Geeve hebben aangegeven lager te gaan voetballen.
Daar tegenover staat dat Joris van de Veeke, Martijn Andriessen, Jacco Mol, Beni Kivuku Wakandama en Nick van Leeuwen de overstap maken van de A-jeugd naar de selectie
."

Waar spelers vertrekken, komen spelers bij. Wilfred: "We begroeten een vijftal nieuwe spelers en één speler die terugkeert op het oude nest. Jamal Ait Houssaine komt terug naar Unitas'30 na een verblijf van een jaar bij Internos. Collin Emonts is 27 jaar en heeft afgelopen seizoen in het eerste van JEKA gespeeld, positie keeper. Jacco Stols is 20 jaar en komt over van Lepelstraatse Boys waar hij ook in het eerste elftal speelde, positie keeper. De derde nieuweling is Marco Mohammadi, inderdaad broertje van Kawa. Marco is 18 jaar en komt over van Internos. Benjamin Baljeu is 22 jaar en komt over van vv Bavel.
Ten slotte Steven van de Vreede, 20 jaar en komt van Boeimeer. Steven is, net als Marco en Benjamin, een middenvelder
."

Het seizoen 2013-2014 gaat op zondag 28 juli van start met de eerste training van de selectie, aanvang 12.00 uur. De eerste oefenwedstrijd staat gepland op 4 augustus, tegenstander is het naar de hoofdklasse gepromoveerde DOSKO. Het weekend van 16 t/m 18 augustus staat in het teken van een trainingskamp in het Zilveren Schor in Arnemuiden. Na de groepswedstrijden voor de beker (eind augustus) gaan we begin september van start met de nieuwe competitie.

Op prestatief gebied is Wilfred helder. "De ambities voor het seizoen 2013-2014 zijn duidelijk, het 1e elftal promotie naar de 2e klasse en voor het 2e elftal is de doelstelling handhaving in de 1e klasse, het liefst door een goede klassering en niet via de nacompetitie."

Inmiddels is ook de indeling van de standaard elftallen en Unitas'30 1 is ingedeeld in opnieuw de 3e klasse A. Nieuw voor het komende seizoen is de dat de 3e klasse (en ook de 4e en sommige 5e klassen) bestaat uit 14 ploegen in plaats van 12. Door deze herindeling treft Unitas'30 1 in het nieuwe seizoen acht nieuwe clubs in tegen stelling tot het vorige seizoen. Dit heeft geresulteerd dat Unitas'30 1 vijf keer naar Zeeland gaat en dat er weer een aantal derby's bijgekomen zijn.

Aardenburg, gedegradeerd uit de 2e klasse, is een oude bekende van Unitas'30. Met de degradatie is een einde gekomen aan de opmars van Aardenburg, dat in het seizoen 2007-2008 nog in de 4e klasse uit kwam. Een paar jaar geleden speelden Unitas'30 en Aardenburg ook al tegen elkaar in de 2e klasse. In Aardenburg werd het 2-1 voor de thuisploeg, in Etten-Leur wonnen de Aardenburgers met 2-4.
Alliance (Roosendaal), gedegradeerd uit de 2e klasse. De Roosendalers speelden twee seizoenen geleden ook tegen Unitas'30, destijds promoveerde Alliance geheel onverwachts via de nacompetitie .In Etten-Leur werd het 5-2, een half jaar later in Roosendaal won Alliance met 1-0.
Cluzona (Wouw), was vorig seizoen ook al tegenstander van Unitas'30, 1 keer gelijk en 1 keer verloren. De ploeg uit Wouw presteerde vorig seizoen heel stabiel en het ziet er naar uit dat het team van Mark Klippel met vijf gerichte versterkingen ook volgend seizoen weer aardig mee gaat draaien.
Hoeven, promotie door 2e plaats in de 4e klasse B, is een nieuwkomer in de 3e klasse. Hoeven streed al een paar seizoenen mee om promotie naar de 3e klasse en nu dus gelukt. Dit jaar speelden beide ploegen vriendschappelijk. Op 13 januari werd het 0-0.
Hontenisse (Kloosterzande), kampioen in de 4e klasse. Onbekende voor Unitas'30, behalve dat het 2e een keer voor de beker tegen Hontenisse 2 heeft gespeeld.
HVV'28 (Hulst), was vorig seizoen ook al tegenstander van Unitas'30, twee keer van gewonnen. Een club met ambitie en zal naar verwachting meestrijden om promotie.
Internos, was vorig seizoen ook al tegenstander van Unitas'30, twee keer van verloren. Helaas heeft Unitas'30 de afgelopen niet kunnen winnen van Internos. Internos zal ook dit jaar weer meedoen om de bovenste plaatsen.
Luctor'88 (Heinkenszand), promotie via de nacompetitie. Jaren geleden wel tegen gespeeld, maar voor nu een onbekende tegenstander.
Philippine, promotie door 2e plaats in de 4e klasse A. Onbekende voor Unitas'30 1. Jaren geleden speelde de jeugd van Unitas'30 daar wel een internationaal toernooi. De selectie van Philippine kent één oude bekende: de 44-jairge Dennis de Nooijer, afgelopen seizoen nog goed voor 11 doelpunten.
Rood Wit (Sint Willebrord), was vorig seizoen ook al tegenstander van Unitas'30, uit verloren, thuis gewonnen. Zal ook komend seizoen meedoen om promotie.
SC Kruisland, kampioen 4e klasse B. Op oud-Unitasser Freek Roovers na, onbekend voor Unitas'30.
Victoria'03 (Oudenbosch), was vorig seizoen ook al tegenstander van Unitas'30, thuis gewonnen en uit verloren. Moeilijk in te schatten waar zij staan, een aantal spelers zijn vertrokken.
Virtus (Zevenbergen), was vorig seizoen ook al tegenstander van Unitas'30, twee keer van verloren.

Zoals de TC stelt is de doelstelling voor het seizoen 2013-2014 duidelijk, promotie naar de 2e klasse. Van de nieuwe ploegen is moeilijk in te schatten wat hun ambities zijn, duidelijk is wel dat Internos, Rood Wit, Cluzona en HVV, gebaseerd op de prestaties uit het verleden, geduchte tegenstanders voor deze promotie.
Het belooft in ieder geval weer een leuke competitie te worden met een hoop derby's.

 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
www.unitas30.nl
Aanstaande zondag spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen EVV Echt 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jubilarissen

18-05-2023
Meer >
 
 
Terug naar boven