VERSLAG PSV O9 - Unitas’30 E3

www.unitas30.nl
Dat Unitas’30 tegenwoordig goed op de kaart staat in de voetbalwereld blijkt wel uit het feit dat we tijdens een oefenwedstrijd van de D3 tegen Brabant United een uitnodiging ontvingen om met de E3 een oefenwedstrijd te komen spelen tegen PSV O9 (F1). Deze uitnodiging konden we uiteraard niet aan onze neus voorbij laten gaan en we hebben deze dan ook gretig geaccepteerd.

Afgelopen woensdag (18 maart) was het dan eindelijk zover. We mochten richting Eindhoven afreizen om PSV te bestrijden op het trainingscomplex van PSV, de Herdgang.
Een uur voor de wedstrijd is het team op de Herdgang aangekomen. Eerst nog even een kijkje nemen bij de training van het eerste team van PSV om vervolgens de kleedkamer op te zoeken om zich klaar te maken voor de wedstrijd. Voor deze speciale gelegenheid waren de tenues van de E1 geleend zodat we representatief voor de dag zouden komen.
 
Twintig minuten voor aanvang van de wedstrijd kwamen de mannen van de E3 onder luid applaus het veld op om aan de warming up te beginnen. De tribune zat volgepakt met trotse vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s en nog een afvaardiging van Unitas’30.
Nog even terug naar de kleedkamer om naar de laatste aanwijzingen van Gianni, Sven en Yusuf te luisteren.
 
Dan is het eindelijk zover, de mannen van de E3: Maxim, Thijmen, Daan, Tom, Arda, Floris, Milan, Jim, Necati en Neri. Ze kunnen aan de wedstrijd beginnen tegen de mannen van PSV.
Unitas’30 komt goed uit de startblokken en zet de gastheren gelijk onder druk. Ze voetballen goed en krijgen een paar kansjes. Maar zoals we dit seizoen wel vaker hebben gezien valt uit de eerste de beste tegenaanval een doelpunt en staan we met 1-0 achter. Blijkbaar hebben we dit nodig om wakker te worden. De mannen schakelen een tandje bij en leggen een aantal mooie aanvallen op de grasmat. PSV kan daar slechts wat individuele acties tegenover zetten.
Het duurt dan ook niet lang of de gelijkmaker staat op het scorebord. Maar de geel zwarte mannen zijn zo gretig dat ze gelijk doordrukken en zorgen voor een 1-5!! ruststand.
 
In de tweede helft gaan ze gewoon door waar ze bij de rust gebleven waren, nl het scoren van doelpunten. Ze lopen verder uit naar 1-7. Dan wordt er een tandje teruggeschakeld want zaterdag staat de stadsderby tegen Internos op het programma. Als snel profiteert PSV hiervan en komt terug tot 4-7. Nadat Gianni en Sven de mannen weer op scherp hebben gezet scoren we nog de 4-8 voordat we PSV het slotakkoord gunnen om de 5-8 eindstand op het scorebord te schieten.
 
Trots kijken we dan ook terug op een geweldige prestatie van onze kampioentjes en het was zeker een hele mooie ervaring. Hopelijk hebben we zaterdag weer zoveel support tegen Internos. 

 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
Terug naar boven