UNITAS'30 1 PAKT 3 PUNTEN IN BERGEN OP ZOOM

www.unitas30.nl
De eerste competitiewedstrijd van Unitas'30 1 na de winterstop was meteen een lastige. Op bezoek bij het sterk presterende FC Bergen moest de ploeg van Peter Remie winnen om aansluiting te houden met de Rood Wit en Alliance. 
Het werd uiteindelijk 0-1 na een goal van Reardon Tujeehut. 

Bij aankomst op sportpark Langs de Lijn was het even afwachten of de wedstrijd door zou gaan. De consul besloot uiteindelijk om gewoon te spelen en daar was niks mis mee. Hoewel het veld nat en bij vlagen drassig was, kon er prima op gespeeld worden. 

Unitas'30 opende sterk en had in de tiende minuut op voorsprong moeten komen. Een mooie actie van de opkomende rechtsback Ferdy Barendse kon helaas niet verzilverd worden. Zijn schot eindigde op de vuisten van de prima Bergse doelman waarna ook de rebound van Jordy Bollaart werd gekeerd. 

De wedstrijd was redelijk in evenwicht. Unitas'30 had een voetballend overwicht, was combinerend goed en kwam er een aantal keer gevaarlijk doorheen. FC Bergen reageerde met een aantal lange ballen die in de eerste helft vakkundig werden verwerkt. 

In de dertigste minuut kwam Unitas'30 op voorsprong. Na een mooie combinatie over de rechterflank belandde de bal in de zestien bij Reardon Tujeehut. Zijn aanname was goed, de actie fenominaal en de afwerking klinisch. Een hele goede goal op een mooi moment. 

Na de rust kwam Unitas'30 sterk uit de startblokken. Jordy Bollaart had de beslissing op zijn slof na een mooie voorzet van Reardon Tujeehut. Helaas was zijn inzet te zacht en een prooi voor doelman Glerum. 

In het laatste half uur was FC Bergen de bovenliggende partij. Unitas'30 werd slordiger in de passing, werd steeds verder teruggedrongen en werd niet meer gevaarlijk. De bezoekers zwijnden bij een scrimmage waarbij vermeend hands niet werd bestraft en kreeg in de laatste minuut nog enkele corners te verwerken. Uiteindelijk hielden de geelzwarten op karakter stand en nam het drie belangrijke mee naar Etten-Leur. 

Volgende week de volgende topper, thuis tegen Alliance, dat vandaag in eigen huis met 2-1 won van Philippine. 

 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
Terug naar boven