UNITASSERS, WE ZIJN TROTS OP JULLIE

Unitas'30 Zondag 1 is er gister helaas niet in geslaagd om promotie af te dwingen naar de 2e klasse. Na een zenuwslopend tweeluik met HVV'24 wist de ploeg uit Hulst aan het langste eind te trekken. De eerste ontmoeting in Hulst eindigde in een gelijkspel, 2-2. De tweede wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor HVV'24 na verlenging. 

Unitas'30 begon sterk en rijgde enkele schietkansen aan één. Na een mooie steekpass van Reardon Tujeehut dacht Jordy Bollaart te scoren, de goal werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Nadien nog enkele schietkansen voor Joris van de Lande, Jordy Bollaart en Mathijs Broos. Toch was het HVV'24 dat op voorsprong kwam. Een indraaiende voorzet belande via het hoofd van een Unitasser achter doelman Jacco Stols. 

Ook in de tweede helft had Unitas'30 diverse mogelijkheden om te scoren. Unitas'30 zette aan, HVV'24 kreeg ruimte in de omschakeling met hun snelle spitsen. Uiteindelijk was het Jordy Bollaart die na een fraaie pass van Wesley Heijnen de verdiende gelijkmaker produceerde. Volgens enkele toeschouwers was dit voor Unitas'30 voldoende om te promoveren, op basis van de uitdoelpunten-regel. Deze regel was echter niet van kracht, waardoor een verlenging een logisch gevolg was van de 1-1 eindstand. 

In de eerste helft van de verlenging kwam HVV'24 op voorsprong. Een voorzet uit een vrije trap bleef hangen in het strafschopgebied, een Hulstenaar gaf de bal het laatste zetje gaf waarna het leder tergend langzaam tussen Jacco en enkele verdedigers in het doel rolde. Meteen na de aftrap een gigantische kans voor Mathijs, helaas was hij te gehaast in de afwerking. Unitas'30 bleef gepassioneerd op zoek naar de gelijkmaker, maar de finesse ontbrak in de eindpass en de afwerking. Meteen na de korte rust kwam HVV'24 op 1-3 door een kopbal uit een hoekschop. Wederom een dood spelmoment. 

De genadeklap was uitgedeeld en Unitas'30 was niet meer bij machte om terug in de wedstrijd te komen. Zo eindigde een prachtige dag en een mooi seizoen helaas in mineur. 

Desalnietemin mogen wij als vereniging enorm trots zijn op onze vereniging. Naar schatting stonden vandaag ruim 750 tot 1.000 toeschouwers langs de lijn. De Clubdag was een enorm succes. Sponsors, ouders, kinderen, leiders; alle Unitassers bleven de ploeg tot de laatste minuut steunen. Ook na de wedstrijd werden de jongens van het 1e door de supporters trots opgewacht in de kantine. Ook de ploeg uit Hulst bleef nog lang 'hangen' in de kantine. 

Een speciaal woord van dank spreken we uit naar trainer Jack Beusenberg, die vandaag zijn laatste wedstrijd voor Unitas'30 coachte. Hij vertrekt naar zaterdag tweedeklasser Zwaluwe. Voor een aantal spelers was het (voorlopig) hun laatste wedstrijd in het geel-zwart. Bunyamin Karahan, Joris van de Lande, Lars Rampaart, Jacco Stols en Imre Timmerman zullen volgend seizoen niet meer actief zijn bij Unitas'30. Mannen, enorm veel succes bij jullie nieuwe club. De deur naar Unitas'30 staat altijd voor jullie open!

 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
Terug naar boven