DEBUUT 45+ VOETBAL VRIJDAG 4 APRIL 2014

Voordeel van de prachtige kunstgrasvelden bij Unitas en een zachte winter is dat we met zaterdag 3 tijdens inhaalweekenden meestal vrij zijn. Voor vriendschappelijke wedstrijden zijn ze bij dit elftal, ondanks een selectie van 22 man, niet te porren.  Gezien mijn, volgens voetbalbegrippen, gevorderde leeftijd en de tegenstand die we ondervinden van veelal jonge gasten die op zaterdagavond willen stappen en daarom kiezen voor spelen op zaterdagmiddag haal ik uit de wedstrijden steeds minder plezier. Wat mij nog weerhoudt om te stoppen is uiteraard de gezellige 3e helft met een aantal oudstrijders waarmee ik al 20 – 25 jaar samen speel en de seizoensafsluiting die ik mede organiseer in café De Klomp (dit keer De Pastoor). Plakken zij er weer een seizoen aan vast dan doe ik dat ook.
Omdat ik voor mijn contributiecenten toch graag wil voetballen  en we de afgelopen 2 zaterdagen vrij waren besloot ik een keertje mee te gaan doen bij het 45+ voetbal.  Een mail naar organisator Ton Staaltjens werd keurig beantwoord door zijn vrouw Ria en op mijn verzoek mij te introduceren omdat ik nogal verlegen ben moest ze om onbegrijpelijke redenen hard lachen. Je moet lid zijn van Unitas zei ze en omdat ik er eind dit seizoen een tweede periode van 25 jaar op heb zitten (na een eerste periode 7 jaar in de jeugd, 1 jaar in zondag 6 en 8 jaar vreemdgegaan bij DSE) was dat geen enkel probleem.
 
Om 19.00 uur was ik present in de kantine en daar zaten Ton en Ria al op me te wachten. Tot mijn verbazing ook René van de Beemd met wie ik al heel wat jaren naar de thuiswedstrijden van de mooiste club van Nederland ga. Het was sowieso een weerzien met veel oude bekenden: oud speler van zaterdag 3: Ad van Eekelen, oud tegenstander in de zaal: Jan Lambregts, ploeggenoten van mijn broers vroeger: Corné Grauwmans en Maurice de Hoon, voormalig chauffeur naar de Kuip en medesupporter:  Jef Meijers en verder nog Jan Voesenek en Mario Gielen. Ik had onze Cor wel verwacht en die was er ook wel maar deed mee met de 35+. Dat heeft hij geweten want hij moest geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Hoogmoed komt voor de val! 
 
Snel omkleden en op de rechterhelft van ’t hoofdveld waren ook een paar  voor mij onbekenden: Rien en Peter aan de warming-up begonnen. Kleine trainingsdoeltjes werden aan weerszijden van het veld geplaatst en ik dacht dat via het aloude “poten” van vroeger de partijen in werden gedeeld. Een vergissing want van Ton kreeg ik een blauw hesje toebedeeld en ook anderen kregen er één in dezelfde kleur of werden ingedeeld bij de oranje ploeg. Aanvankelijk verheugd te zijn ingedeeld bij Berry, die de thuiswedstrijden van zaterdag 3 altijd voorziet van haarscherpe analyses, sloeg de blijdschap snel om. Berry bleek het allemaal wel in zunne kop te hebben zitten maar zijn voeten deden exact het omgekeerde. 
 
Een leuke pot van twee maal een half uur onderbroken door een theepauze volgde waarbij ’t catenaccio in het kwadraat van het oranje 7-tal (steeds met 3 man in een doeltje van 1m bij 0,5 m) het won van het vol op de aanval spelende blauwe team. De gelijkmaker had erin gezeten als Berry niet zo sportief was geweest te stoppen omdat Mauke zwaar gekwetst leek. Die bleek zich echter aan te stellen en Berry werd geadviseerd voortaan eerst te scoren en daarna kan altijd 112 nog worden gebeld. Appy kon de nederlaag maar moeilijk verkroppen en deed zijn beklag in de kleedkamer. Hij vond weinig gehoor want iedereen schoot snel onder de douche om aan te schuiven voor de 3e helft.
 
Die was verplaatst naar de bestuurskamer omdat de kantine was omgetoverd tot casino voor een illegale bingo. Samen met de 35+ en een delegatie van HV Internos die op de andere helft van het hoofdveld een onderling partijtje hadden gevoetbald werd ’t nog best gezellig. Ik weet niet of er op vrijdag voor de 45+ aangepaste consumptieprijzen gelden of dat Ria niet zo goed kan rekenen maar ik had aanmerkelijk meer bier voor mijn €.5,00 dan bij het zaterdag 3. 
 
Iedereen bedankt voor een gezellige avond en jullie zien mij zeker binnenkort weer terug. Ik  weet nu dat er in ieder geval leven is na zaterdag 3 en dat ik nog niet hoef te stoppen met mijn 53 jaar. Ik hoop dus nog lang deel uit te maken van deze gezellige vereniging en kan iedere 45 plusser aanraden mee te gaan doen.  Binnenkort wordt de sporthal gesloopt en komt er een 5e veld dus er is plaats genoeg! 
 
Groeten,
Ad de Jong ( dun oudste van de “mannen van de Jong” ).
 
 
 


 
www.unitas30.nl
Aanstaande zaterdagavond spelen de heren van Unitas'30 1 thuis tegen Achilles Veen 1. Uiteraard onder begeleiding van een pupil van… Meer >
 
www.unitas30.nl
Het is weer tijd voor Bingo!!! Vrijdagavond 24 mei om 20:00 in de kantine van Unitas'30 Inschrijven via… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers, We zijn blij te kunnen melden dat op zaterdag 13 juli 2024 NAC Breda zal aantreden op sportpark De Lage Banken… Meer >
 
Terug naar boven