UNITAS'30 D1 VERSLAAT RBC IN OMROEP BRABANT CUP

Het is het eerste jaar dat Unitas’30 D1 meedoet aan de Omroep Brabant Cup en direct een mooi affiche. RBC Roosendaal komt langs op sportpark De Lage Banken. Gelijk een sterke tegenstander de eerste ronde, maar het belooft een leuke pot te gaan worden. Helaas kon Neal niet meedoen, omdat hij ziek was. Maar verder was iedereen aanwezig en je kon merken dat de jongens er enorm zin in hadden. Een goede warming-up zorgde ervoor dat we klaar waren voor de wedstrijd.

In de eerste minuten ging het gelijk op. Het spel ging op en neer. Wij kregen wat kleine mogelijkheden maar de verdediging van RBC stond goed. Na een snelle uitbraak scoorde de rechtsbuiten van RBC op mooie wijze 0-1. Kort daarna wilden wij het voetballend oplossen, maar dat doorzag RBC en maakte 0-2.

Maar Unitas toonde enorme veerkracht. Bas won zijn duels op het middenveld, veroverde veel ballen en had vaak een goed vervolg richting Ammar die lekker scherp aan de wedstrijd begon. Samen met Mitchell op de zijkant kwamen ze enkele keren gevaarlijk door. Redouan stond op rechts tegen een grote speler, maar was lekker fel en probeerde Ilias en later Jan met wat steekballen weg te sturen. Ilias stond weer op rechts, zodat hij vanuit daar zijn actie naar binnen kon maken en kon schieten. Maar het was uiteindelijk Desmond die de verdiende 1-2 maakte met een afstandschot. Op aangeven van Jan, die de bal veroverde van de centrale verdediger en Desmond in stelling bracht. Jan had de toeschouwers op de bank twee assists beloofd en had er nu al één op zijn naam staan. Mitchell maakte vervolgens de 2-2 en vierde dat alla Balotelli. Deze was op aangeven van Yoran die goed het middenveld in was gekomen.

2-2 was de ruststand.

Na rust maakte RBC gelijk 3-2. De wedstrijd ging op en neer en de gevaarlijke rechtsbuiten werd steeds beter opgepakt door Jim die kort tegen hem aan ging verdedigen. Met uitstekende rugdekking van Yoran en Joost wisten ze het gevaar aan te pakken. Maar niet alleen Jim stond goed te verdedigen, ook Thierno stond zijn man en gaf de linksbuiten geen ruimte. En als ze er een keer langs kwamen dan stond daar nog Sven die de laatste schoten wist te pareren. Uiteindelijk maakten we dan ook de 3-3. Mitchell ging op snelheid erover heen en tikte de bal in de verre hoek. Vervolgens was het weer aan Desmond die de bal schitterend in de hoek schoot.

Toch was RBC nog niet knock-out. Uit een corner kopte ze mooi de 4-4 binnen en kreeg weer even hoop. Maar gelijk vanuit de aftrap scoorde Mitchell zijn 3de goal. 5-4 en RBC kreeg een tik. Het laatste woord was weer aan Desmond die na een voorzet van Mitchell de bal voor de keeper in een leeg goal kon schieten. 6-4! Hij vierde dit feestje met de toeschouwers langs de kant. Nu was het laatste woord aan de scheidsrechter die affloot na een enerverende wedstrijd. Complimenten voor alle spelers die enorm hard hebben gewerkt voor deze mooie overwinning. Afwachten wie onze volgende tegenstander wordt in de Omroep Brabant Cup.


 
Na een jaar voorbereiding was het weer zover: De traditionele voetbalquiz Unitas`30! Presentator Niels nam de aanwezige teams mee in… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers,   We merken de laatste tijd dat het bestaande parkeerprotocol niet zo serieus genomen wordt. Meer en meer… Meer >
 
www.unitas30.nl

paasei actie 2024

17 maart 2024
We zijn trots dat weer zoveel kinderen hun best hebben gedaan om paaseitjes te verkopen. Of je maar een paar of veel zakjes paaseitjes… Meer >
 
Terug naar boven