4E KLASSE B IN BEELD

Unitas'30 Zaterdag 1 is komend seizoen ingedeeld in de 4e Klasse B, in plaats van 4C. Ook Barça en Rimboe verhuizen mee. Beek Vooruit en Rillandia zijn gedegradeerd uit de 3e klasse. In dit artikel worden de tegenstanders uitgelicht en geven enkele prominte Unitassers een reactie op de competitieindeling.



Zie hieronder een korte presentatie van de tegenstanders.

Het Bredase Barça is een team met enkele indivuedele hoogvliegers. Topscorer en smaakmaker Rivelino Zschusschen is samen met nog enkele spelers vertrokken, maar de Bredenaars hebben de selectie weer aardig op sterkte weten te brengen. Aan de nieuwe trainer Allan Gouvernante de uitdaging om de Bredanaars zo hoog mogelijk te laten eindigen.
Beek Vooruit, beter bekend als het team van Pierre van Hooijdonk, degradeerde afgelopen seizoen uit de 3e klasse. Bij de oranje-zwarten spelen enkele oud-profs die, als ze er zijn, het team kunnen laten swingen als ooit tevoren. Personele problemen lagen ten grondslag aan de degradatie.
Chrislandia uit Heijningen is al jaren actief in de 4e klasse. Afgelopen seizoen speelden beide ploegen vriendschappelijk tegen elkaar. In februari werd het in Etten-Leur 5-7 voor de blauwhemden.
DIA is een nieuw team, maar toch niet helemaal. Subtopper TSC Zaterdag 1 is volledig overgestapt naar DIA en heeft zelfs één topaankoop gepresenteerd: Oosterhout-spits Stefan Kok, afgelopen seizoen voor een groot deel verantwoordelijk voor de promotie van Oosterhout Zaterdag 1.
DVO'60 bungelt al een aantal jaar tussen de 3e en 4e klasse. De laatste drie seizoenen eindigden de Roosendalers telkens op de 7e plaats en beschikt over enkele gerenomeerde spelers.
Rillandia is wellicht een sleeping giant in deze competitie. De ploeg, waar onder meer Unitas-coryfee Peter Sweres trainer is geweest, speelde in 2005 nog in de 1e klasse. De vrije val leek te eindigen in de 3e klasse, maar de Zeeuwen eindigde afgelopen seizoen op de laatste plaats. Met een 8-1 overwinning op Beek Vooruit, op de laatste speeldag, kon de ploeg van Ruud Linders met opgeheven hoofd afscheid nemen.
Stavenisse is, net als Chrislandia, een ploeg die al jaren actief is in de 4e klasse. De ploeg uit de gemeente Tholen eindigde afgelopen seizoen keurig in de middenmoot. In januari ontmoeten Unitas'30 en Stavenisse elkaar voor het eerst, het werd 1-1 door een doelpunt van Peter van Loon.
Smerdiek is mogelijk één van de ploegen die mee zal strijden om de bovenste plaatsen. De club uit Sint Maartensdijk is een echte zaterdagvereniging die, op het seizoen 2010-2011 na, nagenoeg altijd in de (sub-) top van de 4e klasse bivakeert. In 2010-2011 waren de blauw-zwarten present in de 3e klasse. Het werd een fiasco, met rechtstreekse degradatie als gevolg.
SPS is ook een echte vierdeklasser die altijd in de middenmoot speelt. De ploeg uit Poortvliet staat bekend als een stugge tegenstander die vooral in eigen huis moeilijk te verslaan is.
Het Bergen op Zoomse Vrederust is ook een ploeg die al jaren in 4B actief is, waar ex-Unitasser Marcel Brouwers nog enkele seizoen op het middenveld dartelde.

Aanvoerder Antal Hendrikx is content met deze indeling. "Ik vind het een leuke competitie waarin we als Unitas'30 zijnde wel eens een verassend resultaat kunnen boeken. Met een bredere selectie en een vernieuwde technische staf hebben we meer mogelijkheden".
Ook de nieuwe trainer, Joris Hendrikx heeft er zin in. "Mijn eerste reactie is dat ik nu nog geen idee heb van de sterkte van de competitie en zeggen de meeste clubs mijn nog erg weinig. Wel zorgt het bekend maken van de competitieindeling al voor een gevoel dat het straks echt gaat gebeuren. Ook merk ik al vanuit verschillende spelers dat ze enorm uitzien naar volgend seizoen. Ik ook! Maar nu nog eerst de komende weken de batterij volledig opladen en dan het trainingsveld op."

 
Na een jaar voorbereiding was het weer zover: De traditionele voetbalquiz Unitas`30! Presentator Niels nam de aanwezige teams mee in… Meer >
 
www.unitas30.nl
Beste Unitassers,   We merken de laatste tijd dat het bestaande parkeerprotocol niet zo serieus genomen wordt. Meer en meer… Meer >
 
www.unitas30.nl

paasei actie 2024

17 maart 2024
We zijn trots dat weer zoveel kinderen hun best hebben gedaan om paaseitjes te verkopen. Of je maar een paar of veel zakjes paaseitjes… Meer >
 
Terug naar boven